صفحه اصلی / آموزش / طرز تهیه کلمپه لقمه کرمانی
طرز تهیه کلمپه لقمه کرمانی
طرز تهیه کلمپه لقمه کرمانی

طرز تهیه کلمپه لقمه کرمانی

طرز تهیه کلمپه لقمه کرمانی

موادلازم:

  • ارد 1کیلو
  • روغن جامد نیم کیلو
  • ماست ربع کیلو
  • اب یا شیردر صورت نیاز نصف لیوان
  • پودر هل 1ق م
  • پودر گلسرخ1ق م
  •  گلاب 1ق س
  • زعفران اب کرده2 ق غ
  • نمک میوه 1ق چ رمز نرم وترد شدن کلمپه استفاده از نمک مه می باشد

نکته:

استفاده از پود رخمیر مایه /بیکینگ پودر وجوش شیرین ممنوع چون بعداز استراحت خمیر ومهر زدن نقش مهر در هنگام پخت از بین می رود وخمیر بیش از اندازه پف میکند

مواد میانی :

  • خرما زرد شانی 3کیلو هسته گرفته
  • پودر جوز وقرنفل از هر کدام 1/4 ق چ
  • پودر هل 1ق س
  • دارچین 1ق س روغن مایع کمی

طرز تهیه :

روغن جامد وارد را در ظرفی ریخته ومی مالیم تا روغن به خورد ارد برود وخمیر ی به ما بدهد زعفران هل وگلاب ونمک میوه را در ماست می ریزیم ورز می دهیم حدود 20 دقیقه باید ورز بدهیم اگر چسبندگی ایجاد شد وخمیر نرم ولطیفی بدست امد دیگر احتیاجی به اضافه کردن شیر یا اب نیست ولی اگر نبو د اب را کم کم اضافه می کنیم ممکن است اصلا اب نیاز نباشد یا کمتر از یک لیوان اب بخواهداین خمیر را دریک نایلون می گذاریم وحدود 7الی 8ساعت در یخچال می گذاریم بعداز استراحت خمیر ان را به گلوله های بزرگتر از فندق ولی بزرگتر از گلوله خرما درست می کنیم این خمیر بسیار لطیف است وکمی شل احتیاج به اضافه کردن ارد اضافه ندارد بعد ازاستراحت در یخچال سفتی مناسب را بدست می اورد

مواد میانی :

خرما هسته گرفته را با ادویه ها مخلوط کرده ورز می دهیم در حین ورز دادن دست را کمی با روغن مایع چربمی کنیم بعد گلوله هایی به اندازه کمی بزگتر از فندق درست می کنیم وهمه را اماده می کنیم

حالا یک گلوله خمیر برمی داریم یک گلوله خرما وسط ان می گذاریم وبا دست گرد می کنیم مطابق با عکس ها همه را در سینی می چینیم مهر کلمپه را در ارد می زنیم وروی گلولهای اماده فشار می دهیم نقش مهر روی کلمپه می افتد هر چند مهری که زدیم مهر کلمپه را با ارد اغشته می کنیم تا به خمیر نچسبد

بعد از اماده شدن همه کلمپه ها سینی را در فر با حرارت متوسط حدود 15 دقیقه می گذاریم فر از قبل داغ باشد

تذکر:

حرارت فر برای خمیرهای که خرما دارند باید متوسط باشد حرارت ملایم خمیر را خشک وخرما را می سوزاند

اگر درهنگام مهر زدن خمیر بیش از حد به مهر می چسبد وهمراه مهر بالا می اید اشکال از اردی است که استفاده شده اردسفید شیراز بهترین ارد مناسب برای کلمپه می باشد اگر اردکیفییت خوبی نداشت در این صورت کمی ارد برنج نرم به خمیر اضافه کرده که باعث تردی شیرینی وجلوگیری از چسبناکی بیش از حد ان می شود

درباره وحید امیرزاده

این مطالب را نیز ببینید!

طرز تهیه قیمه یزدی

طرز تهیه قیمه یزدی

طرز تهیه قیمه یزدی ، خورش (خورشت) قيمه يكي از خورشهاي اصيل ايرانيست كه در شهرهاي …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *